KidsXtra gaat weer van start

Vanaf 27 maart is er op onze school weer de mogelijkheid om motorische beweeglessen te organiseren voor kinderen die een extra zetje in de rug nodig hebben. We hebben, samen met RiskCare Preventie, bekeken welke kinderen we graag aan deze leuke en leerzame lessen willen laten deelnemen. Tijdens de lessen gaan we op een speelse manier werken aan de motoriek van de kinderen.

Waarom is de motoriek zo belangrijk?
Motoriek is de manier waarop je beweegt. Het hebben van een goede motoriek is belangrijk voor verschillende bewegingen en leerprocessen: van het maken van een tekening tot het buiten spelen met vriendjes en het goed mee kunnen doen tijdens de gymles. Kinderen die motorische aandachtspunten hebben, kunnen bang worden tijdens het bewegen of het plezier in bewegen verliezen. In de afgelopen jaren hebben we tijdens KidsXtra al meer dan 250 kinderen kunnen helpen om meer vertrouwen te krijgen, angsten te overwinnen, betere motorische vaardigheden te krijgen en met heel veel plezier te bewegen.

Hoe gaan we het doen?
Tijdens de beweeglessen van KidsXtra gaan de kinderen gymmen op het tempo en het niveau dat bij hen past. Ze gaan zelf hun grenzen bepalen en verleggen. Hierdoor ontstaat meer vertrouwen en een snellere groei. Er wordt in kleine groepen gewerkt aan bijvoorbeeld het vangen van een bal, het klimmen in een wandrek, het balanceren over een balk of het samen spelen met andere kinderen.

Wie kan deelnemen aan KidsXtra?
We richten ons op kinderen van 4 t/m 8 jaar met motorische aandachtspunten en/of angst voor nieuwe beweegsituaties.

Waar, wanneer en wat kost het?
De lessen worden verzorgd vanaf 27 maart, 12 weken lang (m.u.v. vakantiedagen) in de gymzaal van SBO de Boemerang, De Insel 21 te Brunssum:
4-jarigen van 14.00-14.45 uur;
5- en 6-jarigen van 14.45-15.30 uur;
7-jarigen van 15.30-16.15 uur;
8-jarigen van 16.15-17.00 uur.
U en uw kind kunnen gratis deelnemen aan KidsXtra, omdat het programma wordt gefinancierd door Gemeente Brunssum.

Alle kinderen van 4 t/m 8 jaar krijgen deze week een brief mee naar huis met een aanmeldstrook.

Meer informatie: jeroen.matthes@riskcare.nl, 06-19008474
www.riskcarepreventie.nl