DNA-project schakelplusklas

Ankie

Mijn ervaring bij de plus-klas.

In het eerste halfjaar deden we de middag indelen met vier verschillende vakken: frans, wiskunde, ruimte en één los kort project.
In het tweede halfjaar zijn we gaan werken met mijn project. Met het onderwerp DNA.

We hebben de eerste weken informatie verzameld en aantekeningen en aantekeningen gemaakt. Daarna gingen we die informatie verwerken in een project. Daar kregen we vier weken de tijd voor, dus het was een lang project waar je niet snel mee klaar bent. Maar we kregen genoeg aandacht van de juf, tijd en hulpmiddelen.

Naylisha

Mijn ervaring in de plusklas.

Op school hebben wij een schakelplusklas. En daar zit ik in. Ik leerde met nog drie andere kinderen Frans, wiskunde etc. (in het eerste jaar). In het tweede halfjaar werkten we aan ons eigen project over DNA. Daar heb ik iets over vertelt aan de leraren.

Ik vond het fijn want in de normale lessen was het vaak te makkelijk en raakte ik snel afgeleid. Maar door de schakelklas heb ik leren doorzetten bij moeilijk werk en raak ik minder snel afgeleid.

Klik HIER voor het werkstuk van Naylisha.

Daryd

Mijn ervaring in de plusklas.

Ik vind normaal alles makkelijk. maar nu was het moeilijk, dus ga ik er ook voor. Het moeilijke was in de schakelplusklas. We begonnen eerst met Frans, wiskunde etc. En toen gingen we het DNA project maken. Dat was moeilijk, ik gaf vaak op.

Colin

Hallo, ik ben Colin uit groep 8. En ik ga jullie vertellen over de schakelklas (plus).

Ik en nog drie andere leerlingen begonnen ongeveer in oktober 2018 met de plusklas, dat was toen voornamelijk Frans, wiskunde, natuurkunde en een soort project.

Vanaf dec. 2018 – jan. 2019 begonnen we te werken met Mijneigenproject.nl en kozen we het onderwerp DNA. Toen gingen we het onderwerp kleiner maken: info opzoeken etc. Daarna moesten we een product kiezen. Ik koos een digitale cartoon / animatie. maar je kon ook iets anders kiezen zoals een youtube filmpje, een stripboek, een houtwerk etc. De deadline was 16-05-’19. Die hebben we allemaal gehaald.

De plusklas was een unieke ervaring. En zeker weten een goede / pittig uitdaging.
Colin de Smet.

Deze video is gemaakt door Colin de Smet!