Project start– en schakelklas

Ook dit schooljaar zal er op basisschool Meander gewerkt worden met schakelklassen. Afgelopen jaar hebben wij voor het eerst gewerkt met het schakelprincipe en dit heeft geresulteerd in mooie resultaten! In onze schakelklassen hebben wij er voor gezorgd dat leerlingen die meer begeleiding/ondersteuning en/of extra uitdaging nodig hebben (volgens opgestelde criteria) op gezette tijden (tijdens schooltijd) deel konden nemen aan de lessen in de schakelklassen.

Onderwijsstichting Movare heeft met ons meegekeken hoe wij, naast de huidige zorg, onze extra zorg en uitdaging nog verder kunnen uitbreiden. Er is dan ook besloten dat er op Meander gestart zal worden met een zogenaamde startklas, waarin kinderen (4-5 jarigen) maximaal één jaar jaar de mogelijkheid krijgen zich langer te ontwikkelen. Op die manier krijgen wij de mogelijkheid om goed te kunnen bekijken of regulier onderwijs de beste plek voor de leerling is, of dat er doorverwezen zal worden naar S(B)O. De startklas zal gedraaid worden door juf Claar (ma,di-ochtend,wo,do). Onderwijsassistente Natascha zal de gehele week aanwezig zijn voor ondersteuning in de startklas.

Ook dit schooljaar blijven alle leerlingen gekoppeld aan de eigen groep. De leerkrachten van de schakelklassen geven op gezette tijden extra instructie aan de leerlingen en de onderwijsassistenten zorgen voor de ondersteuning/verwerking.

Mocht uw kind in aanmerking komen voor één van de schakelklassen, dan neemt de school contact met u op om de precieze werkwijze en het bijbehorende begeleidingsplan aan u uit te leggen.