Uitstekend resultaat schoolvoetbalteam

Woensdag 22 maart was het dan zover. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi.

We gingen met goede moed de eerste wedstrijd in. De eerste wedstrijd tegen Langeberg 2 liep voortvarend. Uit een aantal flitsende aanvallen werd er maar liefst 6 keer gescoord. Eerste overwinning was binnen.

De tweede wedstrijd was Caleidoscoop 1 de tegenstander. Deze wedstrijd startte 10 minuten later door een fout in het schema. Er was daardoor maar weinig tijd over om de overwinning binnen te slepen. In de laatste minuten van de wedstrijd werd het dan toch 1-0. Heel knap gedaan in zo’n kort tijdsbestek.

Na een uur pauze was de Vlindertuin de tegenstander. Onze keeper moest een aantal keren in actie komen. Er werd goed samen gespeeld en de ene na de andere aanval volgde. Uiteindelijk werd er 3 keer gescoord en daarmee ook deze wedstrijd gewonnen met 3-0. We proefden langzaamaan de finale.

Na weer een uur pauze moesten we tegen basisschool de Wissel uit Born. Er moest gewonnen worden, aangezien ook zij al drie keer hadden gewonnen. Aan het begin van de wedstrijd waren we nog niet helemaal wakker. Een aantal keer kwamen we goed weg. Uiteindelijk scoorde de Wissel toch de 1-0. Het eerste tegendoelpunt was een feit. Het team toonde zich echter veerkrachtig en kwam terug tot 1-1. En in de laatste paar minuten werd het zelfs 2-1! De scheidsrechter floot af en de euforie was dan ook groot bij de jongens en trainers. De finale was bereikt!

In de finale moesten we aantreden tegen Langeberg 1. Een moeilijke tegenstander en ook zij hadden alles gewonnen. Het spel ging heen en weer, maar de bal viel helaas in het verkeerde net. We stonden wederom achter. We bleven strijden en in de laatste minuut scoorde we toch de lang gehoopte 1-1! We waren nog niet uitgejuicht of Langeberg kreeg nog een vrije trap. Langeberg scoorde alsnog de 2-1. De scheidsrechter floot toen af. De wedstrijd was klaar en de teleurstelling ontzettend groot.

Toch een hele mooie tweede plek met ontzettend goed en flitsend voetbal. Daar mag het team en de school heel trots op zijn!