Femmie Driessen maakt winnende tekening Sjors-boekje

Femmie Driessen uit groep 7 van onze school ontving onlangs de felicitaties en een cadeaubon van wethouder Hugo Janssen. Zij maakte de winnende tekening voor de omslag van het nieuwe Sjors-boekje. Dit boekje is onlangs verspreid op alle basisscholen in Brunssum.

Het Sjors-boekje biedt een overzicht en beschrijving van de activiteiten van tientallen verenigingen die actief zijn in cultuur en sport.

Het boekje is bedoeld voor kinderen van de basisscholen. Door ze met het lokale sportieve en culturele aanbod kennis te laten maken, kunnen ze op een laagdrempelige, en vaak gratis, wijze ontdekken welke activiteit het beste bij hen past. Dat is niet alleen goed voor hun sportieve en culturele ontwikkeling, maar vormt ook een impuls voor het lokale verenigingsleven

Het Sjorsboekje wordt uitgedeeld op alle basisscholen in Brunssum en ook behandeld tijdens lessen op school. Via een speciale website, www.brunssumbeweegt.nl, kunnen de kinderen zich opgeven voor bijvoorbeeld proeflessen bij de verenigingen.

Omslag
Het Sjorsboekje met actueel aanbod verschijnt elk jaar in februari. Voor het boekje van dit jaar werd een prijsvraag uitgeschreven: wie maakt de mooiste tekening voor de omslag? Met als thema: Ontdek je talent!

De tekening van Femmie Driessen van Groep 7 van basisschool Meander bleek de uiteindelijk winnaar. Haar tekening, een collage van fantasiefiguren die tussen gras en wolken cultuur en sport beleven, vormt de voorkant van de 2.000 Sjors-boekjes die inmiddels op alle basisscholen in Brunssum zijn verspreid.

Foto: Wethouder Hugo Janssen feliciteert Femmie Driessen met haar prijswinnende tekening. Foto: Emile Verhijden.