Zie ginds komt de… brandweer

De vrijwillige brandweer kreeg maandagochtend wel een heel bijzondere oproep binnen. Ze moesten uitrukken naar basisschool Meander, waar een Piet vastzat op het dak.

Samen met alle leerlingen van basisschool Meander en SBO de Boemerang was directeur Martijn Somberg ooggetuige van het hele gebeuren. “De Piet was op het dak van de school geklommen om de pakjes te brengen voor de kinderen”, vertelt hij. “Al snel bleek dat Piet niet meer van het dak durfde. Na een telefoontje met Sinterklaas hebben we uiteindelijk beslist om de brandweer te bellen. De brandweerlui stonden, samen met Sinterklaas en enkele Pieten, in een mum van tijd bij de school en slaagden erin om Piet veilig van het dak te halen. Het was een spannend intreden, maar eind goed al goed dankzij de vrijwillige brandweer van Schinveld.”

Sinterklaasfeest
De jongste kinderen konden met hun groep om de beurt bij de Sint komen. De groepen hebben een dansje opgevoerd. Daarnaast heeft de Sint voorgelezen uit het Grote Boek en zijn er vooral véél vragen gesteld aan Sinterklaas. De oudere kinderen hebben in hun klas een gezellige surprise-ochtend gehad. 

We kijken terug op een heel gezellig feest!