Naar het van Gogh Museum

In de klas hebben we het vak Nieuwsbegrip, waarin we nieuwsberichten lezen en hier vragen over beantwoorden. Ik vind nieuwsbegrip heel leuk, omdat ik hier steeds nieuwe dingen leer. Afgelopen week ging het Nieuwsbegrip over de geschilderde film over Vincent van Gogh “Loving Vincent”. Ik vond de plaatjes van de schilderijen heel erg mooi en vond het zielig over hoe het afliep met Vincent van Gogh.

Jammer genoeg kon ik niet naar de film omdat je hier 9 jaar voor moet zijn. Daarom wilde ik naar het van Gogh museum in Amsterdam. Hier ben ik met papa en mama met de trein naartoe gegaan.

In het museum hadden ze een familie multi media tour. Hier moest je samen op zoek naar een schilderij en hierover vragen beantwoorden. We kwamen hierdoor langs alle schilderijen en hebben hier goed naar moeten kijken.

Zo zagen we ‘de zonnebloem’, ‘de aardappeleters’, ‘het gele huis’ en nog veel meer schilderijen. Ook kon je luisteren naar de brieven die Vincent aan zijn broer Theo schreef en naar zijn kunstenaarsvrienden, zoals Paul Gauguin en vele anderen. Van zijn kunstenaarsvrienden hingen ook veel schilderijen, zelfs een waar ook Vincent van Gogh op geschilderd was.

Ook mocht ik zelf een tekening maken van het schilderij, ‘de vleerhond’

Na alle schilderijen te hebben gezien heb ik nog een boekenlegger van het schilderij ‘de zonnebloemen’ mogen uitkiezen en gingen we weer naar huis met de trein.

Ik vond het heel leuk in het museum en ga zeker nog eens naar dit of een ander kunstmuseum!

Seppe Mesters
Groep 5