Groepen 5 en 6 bezoeken educatief concert De Liefhebber

Onze school heeft samen met de Vrije Akademie Parkstad een aantal speciale activiteiten in het kader van cultuur onderwijs georganiseerd. Deze week was het de beurt aan de kinderen van de groepen 5 en 6. Grote ogen, open monden, er is met bewondering gekeken én geluisterd, in Parkstad Limburg Theaters, naar de originele performance “de Liefhebber”!!

De hoofdrol in deze voorstelling was namelijk voor de Philharmonie Zuid Nederland; hét klassieke orkest van het Zuiden. Het professionele orkest omlijstte op daverende wijze volgend verhaal, dat door twee acteurs, in mime werd vormgeven; de mega- muzikale buurvrouw is stapelverliefd op haar buurman en probeert hem, door het bespelen van velerlei klassieke instrumenten, te verleiden. Uiteraard lukt dit niet meteen. Zo is buurman eerst weg van de viool met haar mooie ronde vormen, maar tot slot valt de buurman natuurlijk toch voor de charmes van zijn buurvrouw.

Fragmenten klassieke muziek die onze kinderen, wellicht weinig uit zichzelf beluisteren, passeren speels en prikkelend de revue; de violen zingen wanneer de buurman zijn planten zwierig water geeft, de pauken dreunen stevig als de buurvrouw kwaad wegstampt, de dwarsfluit onderschrijft de frivole sfeer van verliefdheid en pril geluk. De kinderen genieten in de sfeervolle zaal met gedempt licht van dit uitzonderlijke luister- en kijkspel. Het geheel wordt eigentijds en swingend afgesloten door ‘de Phil’ met het overbekende liedje “happy” in een Nederlands jasje; cool & klassiek tegelijk!