Fietscontrole en verlichtingsactie

Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Met goede fietsverlichting neemt het risico om in het donker te worden aangereden met 20% af. Daarom is in oktober de ANWB fietsverlichtingcampagne weer van start gegaan.

Wij hebben hier ook ons steentje aan bijgedragen. Op vrijdag 12 november hebben wij op het schoolplein een fietscontrole georganiseerd. De wintertijd is inmiddels ingegaan en onze kinderen worden dan ook weer dagelijks geconfronteerd met het vroeg donker worden. De fietsen van alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 zijn gecontroleerd. Dit werd gedaan aan de hand van een fietscontrolekaart waarop alle onderdelen konden worden aangevinkt.

Hierbij werd onder andere gelet op het goed functioneren van de verlichting en de remmen, de aanwezigheid van reflectoren en bel en de staat van de banden. Om het voor de kinderen nog leuker te maken was er ook een fietsparcours uitgezet waarop de kinderen hun fietsvaardigheid konden laten zien.

Mocht de fietsenmaker aan de fiets van uw kind gebreken m.b.t. verkeersveiligheid hebben geconstateerd en u bent zelf niet in staat om dit te repareren, dan heeft u de mogelijkheid om deze reparatie tegen een geringe vergoeding uit te laten voeren bij de fietsenmaker van Betere Buren.
Hiertoe kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 045-7271250.
Het bezoekadres is Boschstraat 18, 6442 PB Brunssum.

er zijn geen afbeeldingen gevonden