Basisschool Meander schenkt ernstig zieke Timothy tweehonderd euro!

De zevenjarige Timothy Witpeerd uit Heerlen heeft een hele bijzondere ziekte, hersenstamkanker. In Nederland is hij uitbehandeld, maar in Mexico kunnen ze hem misschien verder helpen, maar dat kost veel geld. Daarom zijn zijn ouders een inzamelactie gestart.

Het team van onze school heeft besloten om Timothy te helpen. Timothy is leerling  van onze bevriende Movare-basisschool De Ganzerik in Heerlen.

Van de opbrengst van de eieractie hebben we tweehonderd euro overgemaakt naar het rekeningnummer van de inzamelingsactie voor Thimo.

Mocht u ook een bijdrage willen leveren, dan kunt u deze afgeven bij de administratie.

De ziekte is lastig te behandelen en zorgt ervoor dat steeds meer lichaamsfuncties uitvallen.

Bestralingen
In september 2017 kwamen Timothy en zijn ouders erachter dat er een tumor in zijn hersenen zat. Zijn oog deed raar, daarom besloten zijn ouders met hem naar het ziekenhuis te gaan. Het bleek goed fout te zijn. De zevenjarige heeft al verschillende bestralingen gehad, maar het ziet er niet goed uit.

Mexico
De familie van Timothy heeft contact met een kliniek in Mexico waar al wel positieve resultaten zijn voor behandeling van de ziekte. Hij kan daar behandeld worden, maar dat kost 250.000 tot 300.000 euro. Dat is de reden waarom familie, vrienden en Timothy zelf een inzamelingsactie zijn begonnen. Ze krijgen donaties en Timothy maakt zelf schilderijen die hij verkoopt. Zijn omgeving is ook bezig met verschillende acties om geld binnen te halen.

De ziekte komt bijna niet voor in Nederland, maar kreeg twee jaar geleden tijdens Serious Request meer bekendheid door Tijn. Hij lakte toen nagels om aandacht te vragen voor de ziekte.