meander header
meander header
previous arrow
next arrow

Schakelklassen

Ook dit schooljaar wordt er op basisschool Meander gewerkt met schakelklassen. Het schakelprincipe resulteert in mooie resultaten! In onze schakelklassen kunnen leerlingen die meer begeleiding/ondersteuning en/of extra uitdaging nodig hebben (volgens opgestelde criteria) op gezette tijden (tijdens schooltijd) deelnemen aan de lessen in de schakelklassen.

Naast de schakelklassen is er ook een startklas, waarin kinderen tot en met zeven jaar de mogelijkheid krijgen zich langer te ontwikkelen. Op die manier krijgen wij de mogelijkheid om goed te kunnen bekijken of regulier onderwijs de beste plek voor de leerling is, of dat er doorverwezen zal worden naar S(B)O. De startklas wordt gedraaid door juf Claar en door onderwijsassistent Lisa.

De leerkrachten van de schakelklassen geven op gezette tijden extra instructie aan de leerlingen en de onderwijsassistenten zorgen voor de ondersteuning/verwerking.

Mocht uw kind in aanmerking komen voor één van de schakelklassen, dan neemt de school contact met u op om de precieze werkwijze en het bijbehorende begeleidingsplan aan u uit te leggen.

Annemiek Hoogeveen
leerkracht schakelklas middenbouw, lid zorgteam
Debby Helsper
leerkracht schakelklas midden-/bovenbouw, lid zorgteam
Manon Heuvelmans
leerkracht schakelklas
Ineke Reichrath
leerkracht schakelklas
Michelle Duijsings
onderwijsassistent schakelklas midden-/bovenbouw
Bas van der Weerden
onderwijsassistent schakelklas middenbouw