Slider

Schakelklassen

Ook komend schooljaar zal er op basisschool Meander gewerkt worden met schakelklassen. Afgelopen jaar hebben wij voor het eerst gewerkt met het schakelprincipe en dit heeft geresulteerd in mooie resultaten! In onze schakelklassen hebben wij er voor gezorgd dat leerlingen die meer begeleiding/ondersteuning en/of extra uitdaging nodig hebben (volgens opgestelde criteria) op gezette tijden (tijdens schooltijd) deel konden nemen aan de lessen in de schakelklassen.

Onderwijsstichting Movare heeft met ons meegekeken hoe wij, naast de huidige zorg, onze extra zorg en uitdaging nog verder kunnen uitbreiden. Er is dan ook besloten dat er op Meander gestart zal worden met een zogenaamde startklas, waarin kinderen tot en met zeven jaar de mogelijkheid krijgen zich langer te ontwikkelen. Op die manier krijgen wij de mogelijkheid om goed te kunnen bekijken of regulier onderwijs de beste plek voor de leerling is, of dat er doorverwezen zal worden naar S(B)O. De startklas zal gedraaid worden door juf Claar (ma,di-ochtend,wo,do) en door juf Nancy (dinsdagmiddag en vrijdagochtend). Onderwijsassistente Lisa zal de gehele week aanwezig zijn voor ondersteuning in de startklas.

Daarnaast zullen de schakelklassen ook verder uitgebreid worden. Juf Janine zal op de maandag en dinsdag de schakelactiviteiten voor de niveaugroepen 1/2 gaan verzorgen. De schakelklas middenbouw (niveaugroep 3/4) zal gedraaid worden door juf Annemiek en onderwijsassistent Bas. De schakelklas bovenbouw (niveaugroep 5/6) zal gedraaid worden door juf Debby en onderwijsassistente Michelle).

Ook dit schooljaar blijven alle leerlingen gekoppeld aan de eigen groep. De leerkrachten van de schakelklassen geven op gezette tijden extra instructie aan de leerlingen en de onderwijsassistenten zorgen voor de ondersteuning/verwerking.

Mocht uw kind in aanmerking komen voor één van de schakelklassen, dan neemt de school contact met u op om de precieze werkwijze en het bijbehorende begeleidingsplan aan u uit te leggen.

Janine Stelzmann
leerkracht schakelklas onderbouw, lid zorgteam en directielid
Annemiek Hoogeveen
leerkracht schakelklas middenbouw, lid zorgteam
Debby Helsper
leerkracht schakelklas midden-/bovenbouw, lid zorgteam
Michelle Duijsings
onderwijsassistent schakelklas midden-/bovenbouw
Bas van der Weerden
onderwijsassistent schakelklas middenbouw

Get 30% off your first purchase

Got it!
X Get Bar
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube