Slider

Groep 8

Tessa Passenier
leerkracht
Jill Stevens
leerkracht

Portfolio groep 8

Groep 8 is een bijzonder jaar. Het is het jaar waarin je toewerkt naar de overstap naar de middelbare school. Je gaat een eindtoets maken, een musical opvoeren en uitgebreid afscheid nemen van je basisschooltijd. 

Overstap naar het VO
Aan het eind van dit schooljaar verlaten jullie onze school. Dan vertrek je naar het VO.VO staat voor voortgezet onderwijs. Die grote stap willen we natuurlijk zo goed mogelijk begeleiden. We helpen je nadenken over welke school voor jou geschikt kan zijn. Je krijgt een advies over welk type onderwijs je kunt gaan volgen. 

Adviesgesprekken
Jaarlijks in februari vinden de adviesgesprekken plaats. Samen met je ouders ga je met de juf in gesprek. Zij vertelt je welke vorm van voortgezet onderwijs zij het beste bij jou vindt passen. 

VO-scholen
Speciaal voor leerlingen van groep 8 organiseren de VO-scholen Open Dagen. Dat is een mooie gelegenheid om te kijken of een school bij jou past. 

Route 8 Eindtoets
Iedere basisschool neemt na 8 jaar een eindtoets af. Op onze school kiezen wij voor Route 8. Route 8 toetst wat je in acht jaar hebt geleerd. Je hoeft er dus niet speciaal voor te leren. 

Musical
De komende maanden gaan we aan de slag voor de musical. Samen gaan we op zoek naar jullie zang- dans- en acteertalenten. Het wordt een stuk dat jullie op je geheel eigen wijze ten tonele zullen brengen voor alle trotse ouders, opa’s, oma’s en oppassen.De musical is dit jaar op dinsdag 2 juli. Veel plezier en toitoitoi!

Get 30% off your first purchase

Got it!
X Get Bar
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube