previous arrow
next arrow
Slider

Groep 1

Claar le Noble
Nancy Cremers

Portfolio groep 1

We werken met de methode Piramide. Dit doen we in samenwerking met peuterspeelzaal Pimpeloentje. De kinderen van zowel de basisschool als de peuterspeelzaal werken in dezelfde periodes aan dezelfde thema’s. Op deze manier is de overgang voor de nieuwe kleuters minder groot, ze zijn al bekend met veel structuren in de groep. Ook kunnen we op deze manier de kinderen beter volgen, zodat we kindgericht kunnen werken. Als u wilt weten hoe Piramide precies in zijn werk gaat, kunt u natuurlijk meer informatie vragen aan de nieuwe leerkracht van uw kind. Kijk HIER voor meer informatie.

Iedere ochtend start de dag met een spelinloop (dit is een onderdeel van Piramide). Op de groepstafels staan werkjes klaar waarmee de kinderen samen met u mogen werken. U mag tot ongeveer 8.45u in de groep blijven om samen met uw kind te werken. Op deze manier verloopt de overgang van thuis naar school soepeler.

In de onderbouw is ondersteuning aanwezig. Deze leerkracht werkt met kinderen uit de groep die extra aandacht nodig hebben. Ook dit is een onderdeel van Piramide.

vve-thuis2Na de herfstvakantie starten we met werken met ouders. De kinderen werken in groepjes met ontwikkelingsmaterialen mét een moeder of vader. Als u hieraan mee wilt doen, kunt u zich opgeven bij de leerkracht.

Bij de start van ieder project krijgen de kinderen een projectbrief mee naar huis. In deze brief staan de liedjes en versjes die de kinderen leren. Bovendien staat er een verzamelbrief in met allerlei materialen die we nodig hebben om het project te laten slagen….

Ook ontvangt u 1x per maand het ‘Meandertje’. Dit is een digitale nieuwsbrief van school, met belangrijke data, informatie en nieuws uit alle groepen.

U ontvangt ook een schoolkalender, op deze kalender staan alle belangrijke data, dus hou deze goed in de gaten!

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
YouTube