Meander-header-1024x220
Meander-header-1024x220
previous arrow
next arrow

Schakelklassen

Ook dit schooljaar wordt er op basisschool Meander gewerkt met schakelklassen. Het schakelprincipe resulteert in mooie resultaten! In onze schakelklassen kunnen leerlingen die meer begeleiding/ondersteuning en/of extra uitdaging nodig hebben (volgens opgestelde criteria) op gezette tijden (tijdens schooltijd) deelnemen aan de lessen in de schakelklassen.

Naast de schakelklassen is er ook een startklas, waarin kinderen (4-5 jarigen) maximaal één jaar de mogelijkheid krijgen zich langer te ontwikkelen. Op die manier krijgen wij de mogelijkheid om goed te kunnen bekijken of regulier onderwijs de beste plek voor de leerling is, of dat er doorverwezen zal worden naar S(B)O. De startklas wordt gedraaid door juf Claar en door onderwijsassistente Natascha.

De leerkrachten van de schakelklassen geven op gezette tijden extra instructie aan de leerlingen en de onderwijsassistenten zorgen voor de ondersteuning/verwerking.

Mocht uw kind in aanmerking komen voor één van de schakelklassen, dan neemt de school contact met u op om de precieze werkwijze en het bijbehorende begeleidingsplan aan u uit te leggen.

Ineke Reichrath
leerkracht schakelklas
Annemiek Hoogeveen
leerkracht schakelklas
Michelle Duijsings
onderwijsassistent schakelklas
Bas van der Weerden
onderwijsassistent schakelklas