Foto’s 2016-2017

2017 - Meander-revue

Op donderdag 13 juli vond de jaarlijkse revue van onze school plaats.

2017 - Musical Annie groep 8

Groep 8 speelde op dinsdag 11 juli de sprankelende musical 'Annie'.

2017 - Bezoek aan Speeltuin Breukberg

Op donderdag 6 juli hebben de groepen 4 tot en met 7 een bezoek gebracht aan Speeltuin Breukberg in Schinveld.

2017 - Schoonmaker Jan creëert een feestje

Schoonmaker Jan heeft onze school vandaag getrakteerd op vrolijke deuntjes met zijn accordeon. Speciaal voor de jarige juffen Wendy en Jill heeft Jan zijn accordeon mee naar school gebracht om hun te verrassen met zijn muziek.

2017 - Verkeersspeurtocht

Vrijdag 30 juni was er voor de groepen 4 en 5 een verkeersspeurtocht. Dit was de beloning voor de groepen die 4 weken lang het vaakst met de fiets of te voet naar school kwamen in het kader van "Op Voeten En Fietsen".

2017 - Summercamp Heino groep 8

Groep 8 vertoeft deze week op het schoolkamp in Heino.

2017 - Groepen 4 en 6 bezoeken speeltuin

De groepen 4 en 6 hadden een prijs gewonnen bij de eieractie: een bezoek aan de speeltuin. Woensdag 21 juni genoten de kinderen met volle teugen in een schaduwrijke speeltuin Schutterspark.

2017 - Watergevecht groepen 3

Ondanks de warmte hebben de kinderen van groep 3a en groep 3b een watergevecht met waterballonnen gehouden. Wat hebben we veel plezier gehad en wat waren we nat.

2017 - Waterontdektocht groep 5

De visvijver in Schinveld vormde maandag 12 juni het decor van de jaarlijkse waterontdektocht van groep 5.

2017 - Juffendag

Donderdag 15 juni 2017 zijn wij met de kinderen van groep 1, 1/2a en 1/2b naar de speeltuin van het Schutterspark geweest.

2017 - Schoolreis naar PeeWee

Op donderdag 1 juni stond voor de onderbouw het schoolreisje naar PeeWee in Posterholt op het programma. De kinderen hebben zich op en top geamuseerd.

2017 - Schoolreis naar de Valkenier

De middenbouw heeft donderdag 1 juni een bezoek gebracht aan Pretpark de Valkenier in Valkenburg. Het werd een zonovergoten schoolreis!

2017 - Moestuintjes groep 3a

Groep 3a heeft van de vader van Julie Dohmen moestuintjes gekregen. We hebben ze vorige week gezaaid en al enkele plantjes zijn uit aan het komen.

2017 - Einduitvoering Klinkend Perspectief

Op dinsdagavond 16 mei hebben de leerlingen van groep 5 een prachtig concert, in het kader van het project ‘Klinkend Perspectief’, gegeven in Trefcentrum Treebeek.

2017 - Koningsspelen

2017 - Koningsontbijt

2017 - Sfeervolle Paasactiviteiten

Donderdag 13 april stond in het teken van onze Paasactiviteiten. Op het programma stonden een Paasontbijt, een Paaswandeling en een eiertietsjtoernooi!

2017 - Fietsparcours groep 7

Ter voorbereiding op het verkeersexamen werd er ook dit jaar weer een fietsparcours voor groep 7 op het schoolplein uitgezet.

2017 - Lente in groep 4

De officiële lente is begonnen, en dat is te zien in groep 4. De leerlingen zijn bezig een vlinderboom te maken. Deze is nog niet helemaal af. Ook hebben de kinderen tulpen gevouwen. Nu ziet de klas er weer helemaal fleurig en lente-proof uit!’

2017 - Onthulling Vignet Gezonde School

Op woensdag 8 maart vond, in aanwezigheid van wethouder Heinen van de gemeente Brunssum, Kiki Huijnen, lid College van Bestuur van onderwijsstichting Movare en schooldirecteur Martijn Somberg, de onthulling plaats van het behaalde Vignet Gezonde School.

2017 - Carnavalscircuit middenbouw

Vandaag hadden de kinderen van groep 3a, groep 3b, groep 4 en groep 5 een carnavalscircuit. Er was een carnavalsbingo, ze speelden 'wie ben ik?' en levend memory in het teken van carnaval en ze mochten carnavalsmaskers knutselen.

2017 - Letterfeest groepen 3

Donderdag hebben de kinderen van groep 3 genoten van het “letterfeest”. Alle ouders van de kinderen in groep 3 hebben vorige week een geheime brief gekregen met daarin de aankondiging van het “letterfeest”. Ouders is gevraagd om te komen helpen deze middag en om aanwezig te zijn bij de officiële diploma-uitreiking van onze kanjers. Want wat hebben ze hard gewerkt om alle letters te leren de afgelopen maanden.

2017 - Groep 4 - Bewegen op muziek

Bewegen op muziek in groep 4 door stagiaires van Leeuwenborgh.

2017 - VVE Thuis

Op dinsdag 11 januari vond de eerste VVE Thuis-bijeenkomst van 2017 plaats. Naar aanleiding van ons nieuwe project ‘kleding’ hebben we een leerzame VVE-middag gehad.

2017 - Kunstmenu - Stuntworkshop

In deze workshop werd een choreografie gemaakt van (circus)stunts, dans en muziek. De leerlingen kregen aan de hand van voorbeelden te zien hoe stunts spectaculair gemaakt worden. Daarna leerden ze een aantal basisstunts en meer over houding, expressie en ritme.

2017 - Mime-workshop onderbouw

Dönci Bánki liet de kinderen van de groepen 1 en 2 genieten van een hele mooie sprookjeswereld, waarin ze als prachtige vlinders met Dönci mee bewogen door de zaal.

2016 - Kerstbuffet

Donderdag 22 december vond weer ons traditionele kerstbuffet plaats. De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 hadden ‘s middags weer hun uiterste best gedaan om lekkernijen te bereiden. In een sfeervolle gymzaal genoten zowel de leerlingen als de leerkrachten ‘s avonds van de overheerlijke hapjes.

2016 - Kerstcircuit in de middenbouw

Vandaag stond de ochtend in het teken van kerst in de middenbouw. Bij juf Milou werd kerstbingo gespeeld, bij juf Barbara werd het kerstverhaal verteld, bij juf Lèneke en juf Lena werden kerstkaarten geknutseld en bij juf Kirsten en juf Anne werd kerst ganzenbord gespeeld. Het was een gezellige ochtend.

2016 - Afscheid meester Jo

Op woensdag 21 december hebben de leerlingen tussen 11.00 en 12.30 uur afscheid van meester Jo genomen.

2016 - Groep 4 - Verjaardag juf Lèneke

Maandag 19 december was juf Lèneke jarig en dat werd gevierd. Groep 5 is een zelfgemaakte slinger komen brengen en er werd gezongen. Verder was het de hele dag feest met veel lekkernijen, spelletjes en de favoriete film van de juf. Het was een gezellige dag!

2016 - Groep 8 - Masterclass Rombouts College

Op donderdag 8 december volgden onze leerlingen van groep 8 een Masterclass op het Romboutscollege.

2016 - Groep 4 - Pepernotenbingo

Nadat de kinderen bij Sinterklaas zijn geweest en de cadeaus hebben uitgepakt, hebben ze pepernotenbingo gespeeld! Dat was smullen!!

2016 - Groep 3a - Pepernoten bakken

Groep 3a heeft, naast het bezoek aan Sinterklaas, pepernoten gebakken in de klas. Wat hebben we vandaag een leuke dag gehad.

2016 - Sinterklaasfeest

Donderdag 1 december hebben Sint en zijn Pieten een bezoek gebracht aan onze school. Omdat Amerigo van de pepernoten had gegeten en daardoor ziek was, kwam de Sint dit jaar met zijn knechten op huifkar achter een tractor aan.

2016 - Groep 7 - Je sporttalent ontwikkelen

Groep 7 heeft op vrijdag 25 november deelgenomen aan het project ‘Je sporttalent is fun’. Topsport Limburg biedt jonge mensen in Limburg de kans hun sportieve droom werkelijkheid te laten worden in een omgeving met Olympische ambitie.

2016 - Finale Happy Drinks

Jill en Kaoutar uit groep 8 hebben meegedaan aan de finale van Happy Drinks. Een project vanuit JOGG van de gemeente Brunssum.

2016 - Fietscontrole en -parcours

Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Met goede fietsverlichting neemt het risico om in het donker te worden aangereden met 20% af. Daarom is in oktober de fietsverlichtingcampagne van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) weer van start gegaan.

2016 - Voorleeswedstrijd groep 7 en 8

Jaarlijks kunnen leerlingen van groep 7 en 8 meedoen aan de nationale voorleeswedstrijd. Deze voorronde vond plaats op 18 november in de gymzaal van Meander. De grote winnaar is geworden: Sophie uit groep 7!

2016 - Groepen 3 en 4 maken videoclip!

Op maandag 21 november hebben de leerlingen van de groepen 3 en 4 een workshop ‘videoclip maken’ gehad. De kinderen kregen verschillende rollen, zoals beroemdheden, bodyguards, fans en fotografen. Er is een heel leuk filmpje in elkaar gezet.

2016 - Groep 8 - Workshop gezonde leefstijl

Groep 8 heeft vrijdag 11 november deelgenomen aan een workshop gezonde leefstijl en happy drink contest. Deze leerzame activiteit werd georganiseerd door RiskCare, in samenwerking met Mondriaan. Er werd o.a. aandacht besteed aan voeding, beweging en gedrag.

2016 - Aikido-les

2016 - Kabouterpad

2016 - Groep 4 - Opa en oma

Groep 4 heeft opa\'s en oma\'s gemaakt n.a.v. de kinderboekenweek. Welke opa of oma herkent zichzelf???

2016 - VVE Thuis herfstbijeenkomst

Op dinsdag 11 oktober vond de eerste VVE Thuis-bijeenkomst van dit schooljaar plaats.

2016 - Voorlezen in de groepen 1 t/m 4

Gedurende de Kinderboekenweek gaan leerlingen van groep 5 t/m 8 voorlezen in de groepen 1 t/m 4.

2016 - Groep 5 - Voor altijd jong

De kinderen van groep 5 hebben, in het kader van het kinderboekenweekthema ‘Voor altijd jong’ hun eigen opa en oma getekend zoals ze in de huidige tijd zouden spelen: skeeleren, skateboarden, met een selfiestick foto’s maken, etc.

2016 - Voorlezen in de groepen 1 t/m 4

Gedurende de Kinderboekenweek gaan leerlingen van groep 5 t/m 8 voorlezen in de groepen 1 t/m 4.

2016 - Kleedjesmarkt

Op woensdag 5 oktober heeft onze school de Kinderboekenweek geopend met de traditionele kleedjesmarkt. De kinderen hebben weer massaal een deken meegenomen en oude boeken hierop uitgestald. Deze gingen weer grif van de hand voor vijftig cent.