DrinkWater-project basisschool Meander

Voorafgaande aan de Koningsspelen is het DrinkWater-project op onze school van start gegaan. Wethouder Heinen overhandigde de eerste drie bidons aan leerlingen van onze school.

Na de meivakantie krijgt elke leerling een bidon. De kinderen drinken dan elke dag water uit hun bidon, zelfs tijdens de lessen.

Via de campagne wil de gemeente Brunssum jonge kinderen bewust maken van een gezonde leefstijl door te kiezen voor het drinken van kraanwater.

JOGG
De Brunssumse actie is onderdeel van de landelijke campagne DrinkWater van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). De campagne wil jongeren en ouders laten zien dat water de meest gezonde keuze is. Ook is er aandacht voor gezonde voeding en het belang van veel bewegen.

Nederlandse jongeren tussen de 7 en 18 jaar krijgen per dag gemiddeld 130 kilocalorieën binnen uit zoete dranken. Bij kinderen tussen de 10 en 12 ligt het aantal kilocalorieën zelfs op 400 kilocalorieën (25 suikerklontjes). Vervanging van zoete dranken door drinkwater draagt daarom bij aan een gezonder gewicht.

Volg en like ons: