Foto’s 2017-2018

2017 - Groepen 4 zwemmen in kleding!

Vandaag was er een bijzondere zwemles. Alle kinderen (met èn zonder diploma) hadden vandaag zwemles in hun gewone kleding.

2017 - Een brief voor de Sint

Groep 4a heeft een brief leren schrijven. Deze brief is bestemd voor de sint of piet. Morgen mogen ze hun schoentje zetten en kan de sint de brieven in ontvangst nemen (als hij komt). Wie weet ontvangen ze een brief terug?

2017 - De spanning stijgt in groep 4b

In groep 4b stijgt de spanning: we knutselen schoenen die hopelijk morgen gevuld zijn, we maken tekeningen voor Sint en we oefenen voor 5 december met dansjes, liedjes en een zelf verzonnen verhaal.

2017 - Pietengym groepen 3

Groep 3a en 3b hebben vandaag pietengym gehad. Klimmen over daken, koprollen, van daken springen, zwaaien van dak naar dak en pakjes in de schoorsteen gooien, hebben ze geoefend. De kinderen waren zo stil en het lukte zelfs in het donker en daarom hebben ze een pietendiploma verdiend.

2017 - Groep 4a oefent met de tafeltjes

Groep 4a oefent zoveel mogelijk met de tafelsommen. Ze zijn al bij het tafeltje van 7! Om de tafeltjes goed te kunnen onthouden hebben de kinderen vandaag mix en ruil gedaan. De kinderen hebben dan allemaal een kaartje met een som en vragen elkaar wat het antwoord is. Is het antwoord juist, dan moeten ze kaartjes wisselen en een ander kind zoeken met een ander kaartje. Zo is het oefenen van de tafelsommen een stuk leuker!

2017 - Groep 3a rekent met pepernoten!

Vandaag hadden de kinderen van groep 3a een les met erafsommen. Wat is dan leuker om te rekenen met pepernoten en deze ook op te eten.

2017 - Pietengym groepen 4

De groepen 4 hebben vandaag pietengym gehad. Om een diploma te verdienen moesten ze: klimmen over daken, koprollen maken, van daken springen, zwaaien van dak naar dak en pakjes in de schoorsteen gooien. En dit alles zo stil mogelijk en........ in het donker!!!

2017 - Movare Onderwijsprijs

Vrijdag heeft onze school de Movare Onderwijsprijs in ontvangst genomen. In een volle gymzaal ontving directeur Martijn Somberg, uit handen van Kiki Huijnen (lid College van Bestuur) een cheque van € 500,-. Onze school heeft de prijs ontvangen omdat ze zich onderscheidt in goed onderwijs en een sterk team.

2017 - Workshop lampionnen maken voor groep 4b

De groepen 4 hadden vandaag een workshop "Lampionnen maken". Deze lampionnen mogen ze gebruiken tijdens de "Winterlichtjesoptocht" op zaterdag 16 december om 16.00u in het centrum van Brunssum.

2017- Sinterklaasfeest

Vandaag hebben Sinterklaas en zijn pieten onze school bezocht. Niet op zijn paard maar achterop een motor… Amerigo, het paard van Sinterklaas, heeft zo hard moeten werken dat de Sint hem een dagje rust heeft gegund.

2017 - Kinderboekenweek groep 6

Griezelen in groep 6...

2017 - Griezelmodeshow groep 4

In het kader van de Kinderboekenweek was er in groep 4 een heuse griezelmodeshow.

2017 - Groep 3a verkleed tijdens Kinderboekenweek

Verkleedpartij in groep 3a in het kader van de Kinderboekenweek

2017 - Circuit bovenbouw

Circuit bovenbouw in het kader van de Kinderboekenweek

2017 - Voorlezen in groep 4b

Kinderen uit groep 7 lezen, in het kader van de Kinderboekenweek, voor aan de kinderen uit groep 4b.

2017 - Voorlezen tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboekenweek wordt er elke ochtend door leerlingen uit andere groepen voor gelezen in de groepen 1 t/m 4. Het thema dit jaar is 'gruwelijk eng'. Er komen dan ook spannende, griezelige en soms akelige verhalen voorbij!

2017 - 3a - druk met woordjes

We hebben kern 1 bijna af en gisteren en vandaag hebben we woordjes gelezen, gestempeld, geschreven en gelegd met de woordendoos. Wat kunnen de kinderen dit al goed!

2017 - Griezelen in groep 3a

Vandaag is de kinderboekenweek met het thema 'gruwelijk eng' gestart. Vandaag hebben we een boek gelezen over 'Knekelstad' en dit had te maken met skeletten. Deze hebben wij gemaakt en wat zijn ze mooi geworden.

2017 - Voorlezen in groep 1/2a

Voorlezen in groep 1/2a tijdens de Kinderboekenweek

2017 - Start Kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober is de Kinderboekenweek traditioneel van start gegaan met de kleedjesmarkt. Extra dit jaar was de heksenrace met juf Lèneke, juf Nicole en juf Milou.

2017 - Proeven in de griezelkeuken van groep 8

Kokkerellen in groep 8 tijdens de Kinderboekenweek

2017 - Fietscontrole

Op vrijdag 3 november hebben wij op het schoolplein een fietscontrole georganiseerd. De wintertijd is inmiddels ingegaan en onze kinderen worden dan ook weer dagelijks geconfronteerd met het vroeg donker worden. De fietsen van alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 zijn gecontroleerd door de wijkagent.

2017 - Nationaal Schoolontbijt

Vandaag hebben alle kinderen van onze school weer deelgenomen aan het Nationale Schoolontbijt. Wij vinden het als school belangrijk dat kinderen met een goed gevulde buik naar school komen. Het geeft je energie om je goed te kunnen concentreren en te leren, levert voedingsstoffen, helpt je stoelgang, houdt je op gezond gewicht en is lekker en gezellig.

2017 - Dansspetters groep 3

Vandaag hebben de kinderen van groep 3 een workshop dansspetters gehad in het kader van kunstmenu. De kinderen dansten en zongen rondom het thema heksen. Ze beelden alle ingrediënten van een lekker heksensoepje uit op muziek. Het was erg leuk.

2017 - Dansspetters groep 4b

Groep 4b had vandaag een workshop "Dansspetters". Het thema was griezelen.

2017 - Kunstmenu groep 7 en 8

Er zit muziek in techniek!